قاب بندی دیوار از روش های طراحی و زیباسازی دیوار می باشد که در فضاهای مسکونی، تجاری، اداری و… قابل اجرا است. قاببندی روی دیوار یکی از هنرهای گچبری بوده و به مهارت و تخصص نیاز دارد. اگر تمایل به استفاده از اشیا دکوراتیو مثل نقاشی، آینه کاری، پتینه کاری یا کاغذ دیواری، می توانید این تکنیک را به کار ببرید. استفاده از این روش، باعث مجل تر و چشمگیر شدن نتیجه کار می شود.
استفاده از ابزاری مانند نوار ابزار گچی یکی از بهترین روش ها برای اجرای قاب بندی است. این ابزار زیبایی بیشتر و در عین حال محیط هنری تر را خلق می کند. در ادامه اطلاعات بیشتری درباره قاب بندی دیوار و جزئیات آن را بیان می کنیم.

آنچه می‌خوانید

قاب بندی چیست؟

کادربندی و چهارچوب درست کردن روی سطح دیوار را قاب بندی می گویند. این قاب می تواند کل فضای دیوار را در بر بگیرد یا در ابعاد مختلف با چیدمان متفاوت در کنار هم قرار بگیرد. قاب بندی دیوار اغلب برای ایجاد حاشیه در اطراف تابلوها، نقاشی های دیواری، آینه کاری و… به کار می رود. اما حتی به تنهایی نیز سبب زیباسازی دیوار می شود.
اندازه قاب به ارتفاع و وسعت دیوار بستگی دارد. انواع قاب بندی، سبک اجرا، چیدمان، مدل قاب بندی و تعداد آن نیز بر حسب سلیقه مشتری به اجرا در می آید. قاب بندی روشی برای طراحی و زیباسازی دیوار است و قابل اجرا در فضاهایی مثل فضای تجاری، اداری، مسکونی و… می باشد.
قاب بندی دیوار پشت تلویزیون، پذیرایی، اتاق کودک و… باعث زیباسازی دیوار می شوند. این کار باعث می شود تا نتیجه استفاده از پتینه کاری، آینه کاری، نقاشی دیواری، تابلو نقاشی و کاغذ دیواری چشمگیرتر شود. کناف کاری در گچبری مهدوی 

قاب بندی دیوار-گچبری مهدوی
قاب بندی دیوار-گچبری مهدوی
قاب بندی دیوار-گچبری مهدوی

انواع سبک کادربندی دیوار

از ابزار قاب بندی دیوار می توان در طراحی و دکوراسیون های داخلی استفاده کرد. با استفاده از گچبری و قاب بندی دیوار می توان، به برخی بخش ها زیبایی بسیاری زیادی اضافه نمود. تکنیک ها و اصول قاب بندی و کادربندی، برای منحصر به فرد کردن فضای زندگی و نمایش دادن سبک زندگی به کار می رود. استفاده از قاب بندی علاوه بر ایجاد فضایی زیبا و دلنشین، برای پنهان کردن برخی از نواقص به کار می رود. به طور کلی قاب بندی در دو سبک مدرن و کلاسیک به قابل اجرا می باشد.
در قاب بندی با سبک مدرن، بیشتر از خطوط مستقیم و صاف استفاده می شود. قاب ها به صورت ساده در کنار هم قرار می گیرند و از هیچ گلی استفاده نمی شود. در واقع، گل تاجی و گل کنجی در این سبک کاربردی ندارد. این مدل قاب بندی، در عین سادگی، بسیار زیبا بوده و مورد پسند بیشتر افراد می باشد.

در قاب بندی با سبک کلاسیک، طرح قاب ها گل دار است. در این سبک، در ضلع بالایی قاب یا گل کنجی در گوشه های قاب، از گل های ریز و درشت استفاده می شود. این قاب ها دارای ابزارها و جزئیات زیادی است. گاهی برای تجملات بیشتر، با رنگ طلایی از بقیه دیوار جدا شده اند.
قاب بندی نئوکلاسیک کمی با سبک کلاسیک متفاوت می باشد. این سبک با رنگ های خنثی مثل طوسی و سفید محبوبیت یافت. نئوکلاسیک نسبت به کلاسیک از سادگی بیشتری برخوردار بوده و جنس قاب ها فرق می کند. در سبک نئو کلاسیک از ابزارهای پیش ساخته مثل پلی یورتان استفاده می شود؛ در صورتی که در سبک کلاسیک، قاب ها بیشتر گچی هستند.

مزایای قاب بندی

گچبری و قاب بندی دیوار به منظور دکوراسیون و طراحی داخلی و زیباسازی فضای داخلی ساختمان و منازل مورد استفاده قرار می گیرد. قاب بندی یکی از روش هایی است که برای بازسازی و یا زیبا سازی فضا استفاده می شود. این زیباسازی در فضاهایی مسکونی، اداری، تجاری و.. کاربرد دارد. هر شخص با توجه به سلیقه خود، قاب را در کنار کاغذ دیواری، تابلو نقاشی، نقاشی دیواری و… اجرا می کنند. این کار جذابیت زیادی را به محیط و فضا می بخشد. علاوه بر آن می توان با هزینه ای مناسب، از محیطی زیبا و منحصر به فرد برخوردار شد.

به طور کلی از مزایای قاب بندی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تزئین کردن دیوار بدون شلوغ کردن فضا و اضافه کردن رنگ های مختلف
  • ایجاد فضایی اختصاصی برای پتینه، نقاشی، تابلو، آینه کاری و…
  • بزرگ و مرتفع ساختن فضاهای کوچک

از قاب بندی استفاده های زیادی می شود و کاربردهای زیادی دارد که برخی از آن ها عبارتند از:

  • قاب بندی ساختمان های مسکونی
  • قاب بندی فضاهای تجاری و اداری
  • قاب بندی دیوار شو روم
  • دیوار بوتیک ها، مغازه ها و ویترین های مراکز فروش
  • دیوار پذیرایی، راهرو و اتاق خواب
  • دیوار پشت تلویزیون
  • قاب بندی دور قاب ها
  • دیوارهای لابی هتل ها

نکاتی درباره قاب بندی

ابزار دکوراتیو حجیم، عریض و با تزئینات زیاد برای اتاق های بزرگ و سقف های با ارتفاع بالا مناسب است. استفاده از تزئینات و طرح های شلوغ در فضاهای کوچک، باعث خستگی چشم شده و محیط را شلوغ می کند. از این رو برای فضاهای کوچک مناسب نیستند. مثلا بهتر است قاب بندی دیوار اتاق خواب یا اتاق های کوچک، از نوع ظریف و باریک باشد.
در مکان هایی که ارتفاع سقف کوتاه تری دارند، بهتر است از قاب بندی های مدرن و طرح های ساده تر استفاده شود. به کار بردن این قاب بندی، برای فضاهای کوچک تر منزل نیز پیشنهاد می شود. زیرا کادربندی هایی که عمودی هستند و یا عرض کمی دارند، باعث بزرگتر و زیباتر شدن فضا می شوند. برای مثال بهتر است قاب بندی دیوار راهرو و راه پله که ارتفاع بالایی دارند، طرح مدرن و ساده باشد.
اگر قصد دارید رنگی را اضافه کنید، به هماهنگی آن با لوازم منزل دقت کنید. استفاده از انواع و رنگ قاب بندی، به سلیقه مشتری بستگی دارد.

قاب بندی فضای داخلی

قاب بندی در گچبری، یکی از ایده های جذاب و برتر در طراحی و دکوراسیون های داخلی به حساب می آید. چندین سال است که قاب بندی دیوار، به شکل های مجلل در خانه های لوکس، با طرح های گوناگون اجرا می شود. زیرا تغییرات زیادی را در خانه و محیط های مختلف از جمله ساختمان های اداری، فضای تجاری و… ایجاد می کند.
گچبری قاب بندی باید نسبت به ارتفاع و اندازه فضای مورد نظر، با طرح ها و مقدار مناس اجرا شود. قاب بندی باعث زیبایی بیشتر و همچنین عدم آسیب پذیری دیوار از برخور اثاثه و مبلمان نیز می شود.

قاب بندی دیوار-گچبری مهدوی
قاب بندی دیوار-گچبری مهدوی
قاب بندی دیوار-گچبری مهدوی

قاب بندی پذیرایی

پذیرایی یکی از اجزای اصلی خانه محسوب می شود. قب بندی دیوار پذیرایی مانند عوامل دیگر، در بازسازی و تغییرات کلی فضای داخلی خانه بسیار تاثیر گذار است. این تکنیک یکی از راهکارهای تزئین دیوار پذیرایی در طراحی خانه می باشد.
برای زیبا و چشمگیر بودن این فضا، می توان از قاب بندی های ساده استفاده کرد. تلفیق قاب بندی و پتینه کاری ورق طلا و یا آینه کاری نیز جلوه ای خاص به دیوار می دهد. این ترکیب به افرادی پیشنهاد می شود که به سبک کلاسیک علاقمند هستند.

قاب بندی دیوار تلویزیون

در بسیاری از خانه های ما، تلویزیون در امتداد یک دیوار مرکزی در اتاق نشیمن واقع شده است. دیوار پشت تلویزیون از اجزای مهم پذیرایی می باشد. تغییر دادن این دیوار می تواند طراحی و دکوراسیون داخلی خانه را متحول کند. استفاده از انواع طرح های قاب بندی در زمینه دیوار پشت تلویزیون، باعث زیباسازی و چشمگیر شدن این فضا می شود.

قاب بندی اتاق خواب

برای نما دادن به اتاق خواب می توان از قاب بندی دیوار استفاده کرد. برای مثال از این تکنیک می توانید برای جذاب کردن تابلو نقاشی، آینه کاری، عکس های خانوادگی یا دکوراتیوها استفاده کنید. استفاده از طرح های ساده در قاب بندی اتاق، باعث می شود تا هرگز از چشمتان نیفتد. این مورد را نیز در نظر داشته باشید که در فضاهای کوچک بهتر است، طرح های ساده و مدرن را به اجرا درآورید. زیرا طرح های شلوغ سبب خستگی چشم، شلوغ نشان دادن و بی نظمی محیط می شود.

قاب بندی با کاغذ دیواری

قاب بندی با کاغذ دیواری نیز یکی از راهکارهای زیباسازی فضاهای اداری، مسکونی و تجاری می باشد.این روش باعث می شود تا مکان مورد نظر، بسیار مجلل تر و باشکوه تر شود. کاغذ دیواری ها در طرح ها و جنس های متنوعی وجود دارند. در قاب بندی دیوار از چوب و گچبری استفاده می شود. ترکیب قاب بندی با کاغذ دیواری می تواند دیوار را از حالت سادگی در آورد.

سخن پایانی

قاب بندی دیوار یکی از هنرهای گچبری است که به ابزار، مهارت و تخصص نیاز دارد. در صورتی که قاب بندی روی دیوار صحیح و با ایده ای ناب به اجرا درآید، به محیط جلوه ای خاص می بخشد. قیمت قاب بندی به مواردی از جمله مدل، طرح و نوع سبک ها بستگی دارد. همچنین مواردی مثل جنس، ابزار و اندازه متراژ و تعداد در هزینه آن بسیار موثر می باشند؛ به همین دلیل نمی توان قیمت ثابتی داشت.
قاب بندی با روش های مختلف مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک اجرا می شود و فضایی جذاب در محیط ایجاد می نماید. استفاده از ابزار در دکوراسیون داخلی، یکی از بهترین روش ها برای منحصر به فرد و زیباسازی فضای محیط می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *